Clicky

VV GL Ruiselede 1 - 2 KSV Rumbeke

Wedstrijd GR Danny op zondag 4 februari 2024 om 09:15

Verslag wedstrijd

Onze tweede wedstrijd van dit jaar was zeker geen simpele als we nog eens terug dachten aan de heenronde, we kregen toen een 2-7 om de oren. Er waren weer veel verschillende afwezigheden die ons naar een ploeg van amper 12 spelers bracht. Maar niet getreurd........we hadden er een goed gevoel bij , efkens puzzelen wie waar moest staan en we waren klaar voor de strijd. Toch een fris windje die in de oren floot, maar we hebben al erger getrotseerd. De wedstrijd dan........

Beide ploegen probeerden om meteen het heft in handen te nemen en dat resulteerde in veel over en 't weer voetbal maar zonder noemenswaardige kansen. Dankzij de wind was de bal enorm veel buiten en dat kwam het voetbal niet ten goede. We konden in het openingskwartier dus niet bijster zoveel noteren maar we konden toch al opmerken dat het verdedigend bij de thuisploeg wat nonchalant en onzeker over kwam. Net over het halfuur kon Tom het perfecte pasje versturen naar Alex en Alex bleef koel en kon de bal met een mooie curve naast de thuisdoelman plaatsen. Op dat moment zeker een verdiende voorsprong want we hadden wel het betere in het spel. Ruiselede probeerde meteen te antwoorden maar hun eerste grote kans werd onbegrijpelijk overgekopt en meteen daarna kon Arthur een prima voorzet versturen die ook Tom onbegrijpelijk over kopte. We konden deze 0-1 zonder al teveel problemen vast houden tot aan de rust en we wisten dat we de schaapjes nog niet op het droge hadden. Het veld lag er zwaar bij, een tegenstander die er alles aan wou doen om terug te komen en ik had ze dan ook gewaarschuwd voor het fysieke die zou kunnen doorwegen met amper 1 reservespeler.

En de tweede helft begon met 2 grote kansen in de startminuten, eerst kon Tom een nieuwe perfecte assist plaatsen maar Jan kwam net een voetje te kort om binnen te tikken. En aan de overzijde was het wel meteen prijs en wisten we meteen dat we een hele zware helft voor de boeg hadden, de thuisploeg begon natuurlijk te groeien en we kregen het benauwder en benauwder. Ruiselede ontwikkelde nu meer en meer druk en we hadden het nu moeilijker om er nog uit te komen. Maar toen we eruit geraakten konden we toch nog gevaarlijk zijn. Bijna hadden we een nieuwe voorsprong te pakken toen een vrije trap van Tom net naast ging. We konden gelukkig weer rekenen op onze attente doelman Jari die ons halverwege de helft moest behoeden van een achterstand met een beenveeg. We stonden wel als een sterk blok te acteren en lieten toch weinig toe, vele hoekschoppen van Ruiselede deden ons wat bibberen maar tot echt uitgespeelde kansen kwam Ruiselede amper. Met nog een kwartier te spelen probeerde de Rumbeekse staf nog een plaatswissel te doen en dat resulteerde amper 2' later in een nieuwe voorsprong. Toen de verdediging en de thuisdoelman te lang twijfelde zat Tom ertussen en Tom twijfelde niet en legde de 1-2 binnen. Dat deed deugd zeg !! Natuurlijk was het laatste kwartier alle hens aan dek en ondanks de 6 minuten extra tijd konden we stand houden en boeken we een hele mooie zege waar we zo hard voor gevochten hebben.

Aan de voltallige ploeg nen hele dikke proficiat voor deze vechtlust als ploeg, zo zie je maar dat er veel mogelijk is!

Gele kaarten:

Diego Varrewaere en Tom Anseele   elk 1x

Doelpunten:

32' (0-1) Alex Ghergu,

46' (1-1),

77' (1-2) Tom Anseele.